Zelf een waardebon maken om cadeau te geven voor kerst: drie praktische tips

Het is weer die tijd van het jaar. De feestdagen zijn in volle gang, en overal proberen mensen het perfecte cadeau voor hun dierbaren te vinden. Een gepersonaliseerde cadeaubon geven is altijd een goed idee! Niet alleen zal de persoon voor wie u de bon maakt blij zijn met zo’n onverwacht cadeau; wie zijn eigen bonnen maakt, kan ook interessante en leuke manieren vinden om op kerstdag zinvollere gesprekken te voeren.

U denkt misschien dat het maken van uw eigen cadeaubon te veel gedoe, of dat het niet gedaan kan worden. Wij zijn hier om u te vertellen dat het gemakkelijk is! Met de onderstaande tips kan iedereen zelfverzekerd zijn eigen cadeaubon (of een tegoedbon) maken voor een speciaal iemand deze kerst.

3 tips voor het maken van je eigen waardebonnen voor Kerstmis

waardebon kerstmisAls u een tegoedbon voor iemand gaat maken, maak er dan een goede van. Op die manier zal uw zuurverdiende geld een verschil maken en deze kerst zinvol maken. Hier zijn drie nuttige tips voor het maken van uw eigen bon:

1) Schrijf er een leuke gepersonaliseerde boodschap op

Wat is er toch met al die massaal op de markt gebrachte vouchers? Ze maken het alleen maar moeilijker om je eigen waardebon te maken. Je kan er best voor zorgen dat de bon een speciale kerstboodschap heeft, want wat heeft het anders voor zin om hem cadeau te geven?

Het is het beste om deze boodschap in de vorm van een gedicht of liedje, zeer leuk als het hen kan laten lachen. Op deze manier weten ze dat je een cadeau geeft omdat je wilt dat ze een vrolijk kerstfeest hebben, niet alleen omdat ze een item wilden en geld hebben om het te laten gebeuren.

2) Kies een goed, leesbaar lettertype

Ik weet het, je handschrift ziet er misschien uit als oude runen of zoiets. Maar maak het groot en duidelijk zodat ze het goed kunnen lezen en zorg ervoor dat ze weten wat ze met de bon moeten doen. Er is niets frustrerender dan een “verfrommelde” bon die nergens op slaat.

Dit zijn dus drie nuttige tips die u in gedachten moet houden bij het maken van uw eigen waardebonnen voor kerstcadeaus. Denk eraan, maak ze zo goed als dat u uw eigen kerstcadeaus maakt, anders is het doel van het geven niet bereikt. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om cadeaubonnen te maken die de ontvanger doen lachen of huilen van vreugde in plaats van ons gebruikelijke huiveren of gefronste wenkbrauwen!

kerst waardebon schrijven

3) Zorg dat het er leuk uitziet

Als het erop aankomt uw cadeaubon er mooi uit te laten zien, hebt u heel wat opties. U kunt ervoor kiezen om het eruit te laten zien als een traditionele cadeaubon, of u kunt een stapje verder gaan en het er feestelijker uit laten zien. Hier zijn enkele leuke ideeën:

  • Gebruik papier met vakantiethema
  • Voeg een kerstrand of -sticker toe
  • Schrijf de naam van de ontvanger in een feestelijk lettertype of gebruik sierletters
  • Maak een kerstboom of -krans van bouwpapier en bevestig deze aan de bon
  • Lijm een klein ornament op de bon

De mogelijkheden zijn eindeloos! Zorg er gewoon voor dat uw bon gemakkelijk te lezen is en er leuk uitziet.