Geef een zelfgemaakte dinerbon als cadeau

Vind jij het soms ook zo lastig om een geschikt cadeau te vinden? Je wilt uiteraard dat de ontvanger in zijn sas is met het geschenk. Weet je niet goed wat de wensen zijn, dan is geld of een bon altijd een goede optie. Maak je een dinerbon persoonlijk, dan is de verrassing nog groter.

Persoonlijke dinerbon

diner cadeaubonNatuurlijk, je kunt snel even een bon bestellen, hij zit waarschijnlijk al in een envelopje en je cadeau is klaar. Maar hoe veel leuker is het om er een persoonlijk tintje aan te geven. Dat maakt de voorpret voor een smakelijk avondje eten nog groter.

Er zijn verschillende mogelijkheden als je de bon zelf gaat maken. Een optie is om achter de computer te gaan zitten. Zeker als je iemand bent die goed thuis is in allerlei opmaakprogramma’s, dan kun je op deze manier een prachtige bon maken. Knutsel jij liever met je handen, dan kan dat natuurlijk ook. Pak de knutseldoos en ga aan de slag met papier, lijm, schaar en glitters.

Voordeel van zelf een dinerbon maken

Natuurlijk kost het je even tijd als je zelf een waardebon gaat maken. Maar je zult zien dat het knutselen en het bezig zijn voor iemand anders ook jou energie geeft. Je merkt al snel dat je geschenk hierdoor veel waardevoller wordt. Je laat zien dat je echt even de tijd en de moeite hebt genomen voor de persoon die de bon straks ontvangt. Het is leuk om de bon zo persoonlijk mogelijk te maken. Zo past de bon echt perfect bij de ontvanger. Ken je de persoon aan wie je de bon geeft niet zo goed, dan maak je een meer neutrale waardebon.

In elk restaurant te verzilveren

restaurant waardebonBestel je een dinerbon, dan is deze vaak niet in alle restaurants te gebruiken. Maak je echter zelf een bon, dan wordt deze overal geaccepteerd. Het maakt dan niet uit of het een restaurant dichtbij of bijvoorbeeld zelfs in het buitenland is. Ook heb je alle keus als het gaat om het bedrag. Je hoeft niet te kiezen uit vooraf bepaalde bedragen.

Wil je dat de gelukkige ontvanger samen met zijn partner of wellicht met het hele gezin gaat dineren? Dan kunt je het bedrag daarop aanpassen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij zelf meegaat tijdens het avondje uit. Dan kun je zelfs een dinerbon zonder bedrag geven. Jij betaalt gewoon het etentje, ongeacht welk bedrag er straks onder aan de rekening staat.

Passend bij het restaurant

Misschien weet je precies in welk restaurant de ontvanger van jouw dinerbon het liefst uit eten gaat. Maak dan de bon passend bij de huisstijl. Op internet zijn vast wel leuke plaatjes of foto’s te vinden. Ook kun je dan met het lettertype spelen, zodat de ontvanger in een oogopslag ziet dat het om zijn favoriete eettent gaat. Geniet van de voorpret en dan wordt het straks helemaal fantastisch als je de glimmende ogen van de ontvanger ziet.