Een waardebon maken in Canva: Tips & Tricks

Een waardebon maken in Canva is een eenvoudige en leuke manier om cadeaubonnen te maken voor uw bedrijf of vrienden en familie. Met Canva’s gebruiksvriendelijke online ontwerptools kunt u professioneel ogende waardebonnen maken zonder dat u ervaring hebt met ontwerpen of ingewikkelde software. In dit artikel zullen we stap voor stap laten zien hoe u een waardebon kunt maken in Canva.

waardebon maken in canvaOm te beginnen moet u zich aanmelden bij Canva en een nieuw ontwerp maken. Selecteer “Voucher” uit de lijst met sjablonen om een standaardwaardebon te openen. Als u liever uw eigen unieke waardebon wilt ontwerpen, selecteert u “Blank” en voegt u uw eigen afbeeldingen en teksten toe.

Zodra uw waardebon is geopend, kunt u deze aanpassen naar uw wensen. Gebruik de verschillende opties aan de linkerkant van het scherm om teksten toe te voegen, afbeeldingen te wijzigen en kleuren en stijlen te wijzigen. U kunt ook kiezen uit een reeks achtergrondafbeeldingen en -patronen om uw waardebon een professionele uitstraling te geven.

Een belangrijk onderdeel van een waardebon is de tekst die u toevoegt. Zorg ervoor dat u duidelijk de naam van uw bedrijf, de waarde van de waardebon en de geldigheidsduur vermeldt. U kunt ook een korte beschrijving van het aanbod op de waardebon plaatsen, zodat klanten weten wat ze kunnen verwachten. Als u de tekst op de waardebon wilt wijzigen, klikt u op de tekst en typt u de nieuwe tekst in.

Nadat u de tekst op uw waardebon heeft aangepast, kunt u ook afbeeldingen toevoegen om het ontwerp op te leuken. Canva biedt een reeks afbeeldingen die u kunt gebruiken, of u kunt uw eigen afbeeldingen uploaden. Om een afbeelding toe te voegen, klikt u op “Uploads” aan de linkerkant van het scherm en selecteert u de afbeelding die u wilt gebruiken. Sleep vervolgens de afbeelding naar het ontwerp en plaats deze waar u wilt.